Haal meer uit videomarketing

Video is één van de middelen om als bedrijf of organisatie je doelgroep te bereiken. En dat lijkt heel effectief te zijn, want wanneer je je verdiept in videomarketing kom je veelbelovende cijfers tegen.

Hoewel de betrouwbaarheid van deze cijfers te wensen overlaat, kun je in ieder geval wél concluderen dat de populariteit van video toeneemt. Niet zo gek, want ons brein is gespecialiseerd in bewegend beeld. Dat maakt video een krachtig middel om een boodschap over te brengen.

Hoe kun je hier als bedrijf of organisatie optimaal van profiteren? Wanneer haal je het meest uit video?

3 tips voor videomarketing

1. Laat het zien

Gebruik video wanneer je informatie wilt overbrengen die in tekstvorm teveel moeite vergt.

Een goed voorbeeld hiervan zijn de zogenaamde “how-to” video’s. Je kan gedetailleerd beschrijven hoe je een taart bakt of iets repareert, terwijl men liever gewoon ziet hoe dit in z’n werk gaat.

2. Geef het een gezicht

Wil je de kijker betrekken bij wat je doet, of overbrengen waar je als bedrijf of organisatie voor staat? Geef het een gezicht, breng personen in beeld, zodat mensen zich kunnen spiegelen. Lichaamshouding, gezichtsuitdrukking en spraak brengen emotie over, meer dan woorden. Zo kan de kijker mee beleven en ontstaat er eerder betrokkenheid.

3. Gebruik beweging

Naast gezichten, kan ook beweging de aandacht trekken en langer vasthouden. Ook wanneer je alleen maar een titel of een plaatje laat zien, kan een beweging (bijvoorbeeld langzaam inzoomen) daar al voor zorgen.

Totaalplaatje

Uiteraard ben je er niet met alleen het tonen van een video, het gaat om het totaalplaatje. Alle ingezette communicatiemiddelen dienen op elkaar afgestemd te worden. Zo kun je mensen die enthousiast geworden zijn na het bekijken van een video naar je website verwijzen waar ze meer informatie kunnen vinden. Of nog beter: een product of dienst kunnen aanschaffen.

Wilt u de kracht van video gebruiken? Ik denk graag met u mee hoe dit effectief kan.

Neem contact op